۱۰ دلیل بزرگ برای ارتقا به ویندوز ۱۱ همین حالا

۱۰ دلیل اصلی برای ارتقا به ویندوز ۱۱

یک رابط کاربری جدید و شیک، امنیت بهبود یافته، هوش مصنوعی Copilot، برنامه‌های به‌روز شده و ویجت‌های اطلاعاتی تنها بخشی از مزایای ارتقا به ویندوز ۱۱ هستند. در ادامه دلایلی آورده شده است که چرا بهتر است این ارتقا را به زودی انجام دهید.

به‌روز بودن همیشه مزایای خودش را دارد. ویندوز ۱۱ اولین به‌روزرسانی عمده‌ی سیستم‌عامل دسکتاپ برتر در هفت سال گذشته است. ارتقا به ویندوز ۱۱ به شما آخرین تکنولوژی‌ها و قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی را ارائه می‌دهد که در جای دیگری پیدا نخواهید کرد. کد اصلی سیستم نیز پیشرفت‌هایی دارد که در صورتی که به نرم‌افزارهای قدیمی پایبند بمانید، شما را از رقبا عقب می‌اندازد.

تغییر اساسی در سیستم‌عامل برای همه مناسب نیست – حتی من نیز درباره‌ی ویندوز ۱۱ تردیدهایی داشتم. نگران نباشید؛ زیرا در صورت تمایل می‌توانید تا سال ۲۰۲۵ به ویندوز ۱۰ ادامه دهید و در صورت نیاز گزینه‌ی پرداخت هزینه برای پشتیبانی پس از آن نیز وجود دارد. با این حال، دلایل قانع‌کننده‌ای وجود دارند که ممکن است شما را وادار به تغییر زودتر کنند.

۱. رابط کاربری یکپارچه‌تر

دیگر کاربران کامپیوتر نیازی ندارند وقتی دوستانشان رابط‌های کاربری شیک macOS و ChromeOS را نشان می‌دهند، دل‌شکسته شوند. ویندوز ۱۱ به همان اندازه شیک است، اگرچه گهگاهی پنجره‌های قدیمی Control Panel ظاهر می‌شوند. گوشه‌های گرد پنجره‌ها، نوار وظیفه فشرده و طراحی مناسب برای صفحه‌های لمسی (معذرت می‌خواهم، اپل) چشم‌نواز است. به سادگی زیباتر به نظر می‌رسد؛ همچنین صدای سیستم جدید، ساده و دلنشین، فراموش نشود.

۲. هوش مصنوعی مولد داخلی

(منبع: Microsoft/PCMag) ابزار هوش مصنوعی مولد Copilot مایکروسافت، هوش ChatGPT را با استخراج داده‌های به‌روز از وب توسط بینگ ترکیب می‌کند. در حالی که می‌توانید نسخه‌ی ابتدایی و اختیاری آن را در ویندوز ۱۰ به عنوان یک برنامه قابل نصب دریافت کنید، Copilot در ویندوز ۱۱ قابلیت‌های بیشتری مانند تغییر تنظیمات و سازماندهی پنجره‌ها با استفاده از Snap Assist ارائه می‌دهد. نسخه ویندوز ۱۱ برنامه Paint نیز شامل تولید تصویر از متن با هوش مصنوعی در سبک‌هایی همچون نقاشی روغنی، فوتورئالیستیک، طرح قلم‌مو و انیمه است؛ که این امکان فراتر از سبک‌های محدود Apple Intelligence (محدود به کارتون و طرح‌های ساده) می‌باشد.

۳. برنامه‌های پیش‌فرض بهبود یافته

برنامه‌های پیش‌فرض در ویندوز ۱۱ نسبت به ویندوز ۱۰ بهتر شده‌اند. یک برنامه پخش رسانه‌ای کاملاً جدید تجربه تماشای ویدیو و گوش دادن به موسیقی و پادکست‌ها را ارتقا می‌بخشد. کاربران ویندوز ۱۱ همچنین به Clipchamp دسترسی دارند؛ یک ویرایشگر ویدیویی مبتنی بر الگوهای ساده (PWA) که برای کسب‌وکارهای کوچک مناسب است تا ویدیوهای بازاریابی و تبلیغاتی تولید کنند. برنامه ساعت ویندوز ۱۱ به‌خاطر «جلسات تمرکز» مفیدش که به شما در تمرکز بر پروژه‌ها کمک می‌کند، شایسته تقدیر است. همچنین، برنامه عکس‌ها اکنون قابلیت حذف مولد (Generative Erase) برای حذف اشیاء یا پس‌زمینه‌ها را داراست. برنامه‌های Notepad، Paint و Calculator نیز به‌روزرسانی شده‌اند.

۴. ابزار بهبود یافته‌ی اسکرین‌شات

(منبع: Microsoft/PCMag) گرفتن اسکرین‌شات در ویندوز ۱۱ همچنان در حال بهبود است؛ با گزینه‌های فراوان در ابزار Snipping Tool به‌روز شده، از جمله امکان ضبط ویدیوی صفحه نمایش و کپی یا تار کردن متن از تصاویر. این ابزار به شما اجازه می‌دهد نواحی مستطیلی یا دلخواه، پنجره‌های برنامه یا کل دسکتاپ را انتخاب کنید و سپس یک ویرایشگر کوچک برای برش و حاشیه‌نویسی باز می‌شود. علاوه بر این، دارای تایمر تاخیر و گزینه‌های داخلی برای ذخیره و به اشتراک‌گذاری است. همچنان می‌توانید از کلید PrtSc برای ذخیره‌ی تصویر صفحه به کلیپ‌بورد یا OneDrive استفاده کنید.

۵. Snap Layouts برای یک دسکتاپ منظم

(منبع: Microsoft/PCMag) در ویندوز همواره امکان چیدمان پنجره‌ها روی دسکتاپ به شکلی که دلخواهتان است وجود داشته است. درست زمانی که فکر می‌کردم امکان بهبود قابلیت‌های فوق‌العاده‌ی ویندوز ۱۰ (که به شما اجازه می‌دهد یک پنجره را به کناره ببندید تا دقیقاً نیمی از صفحه یا یک گوشه برای یک چهارم صفحه را اشغال کند) پایان یافته است، مایکروسافت ترفندی جدید به نام Snap Layouts معرفی کرد. با قرار دادن نشانگر موس بر روی آیکون حداکثر کردن (maximize) در بالای سمت راست هر پنجره، چندین گزینه چیدمان به صورت تصویر بند نمایش داده می‌شود. حتی می‌توانید یک چیدمان را برای گروهی از برنامه‌ها ذخیره کنید تا بعدها در یک آیکون نوار وظیفه از آن استفاده کنید.

۶. ویجت‌ها برای دسترسی سریع به اخبار، آب و هوا و موارد دیگر

ویندوز ۱۰ دارای پنل «اخبار و علایق» جذابی است که با قرارگیری نشانگر موس بر روی آیکون نوار وظیفه ظاهر می‌شود، اما ویجت‌های ویندوز ۱۱ قابل تنظیم‌تر هستند. به‌زودی، ویندوز ۱۱ از ویجت‌های اطلاعاتی شخص ثالث نیز پشتیبانی خواهد کرد. بسیاری از ویجت‌های اصلی بسیار مفید هستند: اخبار، آب و هوا، ورزش، ترافیک، ایمنی خانواده، قیمت سهام، تقویم اوت‌لوک، To Do و عکس‌های OneDrive. فید خبری شما نیز قابلیت شخصی‌سازی بر اساس موضوعات و منابع مختلف را دارد. همچنین، مایکروسافت پیش‌نمایشی از ویژگی جدیدی در پنل ویجت ارائه کرده است که امکان مشاهده‌ی آن در حالت تمام صفحه را فراهم می‌کند.

۷. دو برابر مقاومت در برابر بدافزار

به گفته‌ی تحلیلگر ارشد امنیتی PCMag، نیل جی. روبنکینگ، ویندوز ۱۱ فوق‌العاده امن است. بخش عمده‌ای از این امنیت به دلیل نیاز به پردازنده‌ای امن به نام ماژول پلتفرم معتبر (Trusted Platform Module) می‌باشد. (اگرچه این نیاز امنیت را افزایش می‌دهد، اما برخی از نظردهندگان ویندوز از آن نارضایتی داشتند چرا که به معنای عدم امکان اجرای سیستم عامل جدید بر روی رایانه‌های قدیمی بود.) به گفته‌ی مایکروسافت، رایانه‌های با هسته‌ی امن (secured-core PCs) دو برابر مقاومت بیشتری در برابر آلودگی به بدافزار دارند.

۸. بهبود در دسکتاپ‌های چندگانه و اتصال مانیتورها

رفتارهای اتصال جدید در ویندوز ۱۱ استفاده از یک مانیتور خارجی بزرگ را به تجربه‌ای کارآمدتر تبدیل می‌کند. سیستم عامل مکان قرارگیری پنجره‌ها روی مانیتور متصل را به خاطر می‌سپارد و هنگام جداسازی، آن‌ها را به حداقل می‌رساند؛ به جای اینکه صفحه‌ی کوچک را با پنجره‌های برنامه اشباع کند. همچنین، در دسکتاپ‌های چندگانه جدید، امکان استفاده از تصاویر زمینه متفاوت برای هر دسکتاپ و یک رابط بازطراحی شده برای تعویض آن‌ها فراهم شده است.

۹. بهبود عملکرد بازی و HDR

ویندوز ۱۱ دو بهبود مهم در استفاده از رنگ‌های با دامنه دینامیک بالا (HDR) در صفحه‌های نمایش سازگار ارائه می‌دهد. شما می‌توانید این ویژگی را از طریق نوار بازی (Game Bar) ویندوز روشن یا خاموش کنید، و ویژگی جدید Auto HDR حتی نیاز به تنظیم دستی را از بین می‌برد. به علاوه، ویژگی جدید DirectStorage اجازه می‌دهد بازی‌ها مستقیماً در حافظه ویدئویی بارگذاری شوند و از پردازنده (CPU) عبور کنند، که منجر به زمان بارگذاری بسیار سریع‌تر بازی‌ها می‌شود.

۱۰. ویندوز ۱۰ سال آینده از پشتیبانی خارج می‌شود

مگر آنکه بخواهید هزینه‌ی اضافی به مایکروسافت بپردازید، پس از ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵، رایانه‌ی ویندوز ۱۰ شما دیگر به‌روزرسانی‌های امنیتی دریافت نخواهد کرد؛ و باور کنید، استفاده از ویندوز بدون به‌روزرسانی‌های امنیتی توصیه نمی‌شود. همچنین از ویژگی‌های جدید مانند Snap Layouts، ابزار بهبود یافته‌ی اسکرین‌شات و ویژگی‌های جدید Copilot نیز بهره نخواهید برد. در صورتی که نتوانید بدون ویندوز ۱۰ زندگی کنید، کاربران تجاری باید سالانه ۶۱ دلار به مایکروسافت بپردازند که در هر سال تا سه سال دو برابر می‌شود. قیمت‌گذاری برای کاربران فردی هنوز اعلام نشده است.

بیشتر با ویندوز ۱۱ انجام دهید

برای بهره‌مندی کامل از سیستم‌عامل جدید، نکات و ترفندهای برتر استفاده از ویندوز ۱۱ را در وبلاگ فیکس ور مطالعه کنید. علاوه بر این، از آخرین اخبار و پوشش‌های مربوط به ویندوز ۱۱ در صفحه‌ی اصلی آن باخبر شوید.

اگر هنوز نمی‌دانید کدام ویندوز را انتخاب کنید، تیم متخصصان ما در فیکس ور آماده ارائه مشاوره و راهنمایی‌های لازم برای کمک به تصمیم‌گیری مناسب بر اساس نیازهای شما هستند. با ما تماس بگیرید تا بهترین گزینه را برای شما پیدا کنیم.

این وبلاگ متعلق به فیکس ور است؛ جایی برای به‌روز بودن در دنیای فناوری، تعمیرات کامپیوتری و مشاوره تخصصی.

با ما همراه باشید تا از آخرین اخبار و راهکارهای مفید مطلع شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *